Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Classic Day 2023 – Fyn

18. maj 2023 @ 10:00 - 17:00

Kort om arrangementet:
Til ”Classic Day” kan man møde op i en hvilken som helst bil for at prøve om løbsformen er interessant. Vi håber at de fleste klassiske biler er kommet af stalden den 18. maj, så de sammen med deres ejere er klar til at komme ud og nyde en hyggelig dag på Kristi Himmelfartsdag.
Pålidelighedsløb for klassiske biler er en anderledes måde at køre motorløb på. Det er samtidig en sjovere måde at bruge sin klassiske bil på, end blot at køre en tur i godt vejr med termokanden i bagagerummet. Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver en anden dimension, at man kan bruge sin bil i konkurrenceøjemed, og samtidig komme ud blandt andre bilentusiaster, med samme interesse.
Pålidelighedsløb på offentlig vej er motorløb, hvor deltagerne skal overholde forskellige gennemsnitshastigheder. Løbene køres som oftest efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nummererede punkter man skal passere i rigtig rækkefølge og retning. Undervejs møder man nogle skilte med et bogstav, som noteres ned i det udleverede kontrolkort, så man ved mål kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute.

På ruten passerer man desuden nogle tidskontroller, som er placeret af løbstilrettelæggeren uden deltagernes viden – altså hemmelige tidskontroller. Her gælder det om at passere kontrollen på det rigtige tidspunkt, hvilket vil sige i det rigtige sekund i forhold til den kørte distance, sat i forhold til den opgivne gennemsnits hastighed, som aldrig kommer over 50 km i timen – her kan alle være med.
For at køre prøveløbet på ”Classic Day” kræves der ikke meget udstyr. 2 personer i bilen, en kuglepen og en lille lineal, så er man kørende.
Når du er blevet fanget af hyggen ved at køre pålidelighedsløb, passer det med, at det efterfølgende er muligt at deltage i sæsonens løb, enten i de små opfølgningsløb der bliver afholdt over hele landet, eller som deltager i Dansk Automobil Sports Unions mesterskabsserie, SONAX DASU Classic 2023, der køres over flere afdelinger i perioden fra april til oktober.

Arrangementet afholdes:
Den:
Kr. Himmelfartsdag d. 18. maj 2023

Åbent i tidsrummet:
10:00

På adressen::
Infra Group, Industrivej 17
5750 Ringe
Danmark

Detaljer

Dato:
18. maj 2023
Tidspunkt:
10:00 - 17:00